Creveți pil-pil

În vara asta (2016) am fost din nou pe meleaguri iberice, de data asta în Andaluzia. Bucătăria acestei regiuni este plină de preparate delicioase, majoritatea bazate pe pește și fructe de mare. Dintre acestea mi-au atras atenția creveții pil-pil, un aperitiv ușor de preparat și delicios. Am întâlnit 2 variante, una pregătită într-un vas de lut, la cuptor, iar cealaltă într-o tigaie metalică la foc iute, dar deocamdată nu am preparat-o personal decât pe a 2-a.

 

Ingrediente:

  • 500 grame creveți
  • 1 ardei iute
  • 3 căței de usturoi
  • câteva roșii cherry
  • 50 ml ulei de măsline

În funcție de cât de condimentată vă place mâncarea și cât de iuți sunt ardeii puteți varia cantitatea, de asemenea puteți sa mai adăugați sare și piper – eu nu am simțit nevoia.

Creveții ar trebui sa fie din cei proaspeți (cruzi, verzi sau maronii), dar în lipsă eu am făcut rețeta și cu creveți pre-fierți (rozalii) și nu am observat diferențe față de cei mâncați prin restaurantele din Spania. Orice fel de creveți folosiți, trebuie sa fie curățați – fie de voi, fie de la magazin. Apoi îi spălați și ii lăsați să se zvinte.

Tăiați mărunt ardeiul iute și cățeii de usturoi, iar roșiile cherry în jumătăți.

Într-o tigaie se pune la încins uleiul la foc mare; când este încins se pun ardeiul, usturoiul și roșiile și se amestecă ușor cu o spatulă de lemn. Când încep sa se călească se adaugă creveții, care se întorc pe ambele părți sa se facă bine (în funcție de mărime între 30 de secunde și 2 minute pe fiecare parte). Se ia tigaia de pe foc și se servește fierbinte cu pâine proaspătă alături.

Poftă bună!

Creveți pil-pil

(Visited 307 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *